В Япония негодуват - без Олимпиада!

Негативните настроения продължават

В Япония негодуват - без Олимпиада! | StandartNews.com

Властите в Япония ще допускат зрители на състезанията от олимпийските игри в Токио, само ако те са ваксинирани или имат отрицателен тест за коронавирус, съобщава местният вестник "Йомиури".

Обществените настроения в "Страната на изгряващото слънце" все още са твърдо срещу Игрите заради много слабите темпове на ваксинация и появата на четвърта вълна на инфекцията. По тази причина присъствието на чуждестранни фенове вече бе забранено, а през юни се очаква окончателно решение и за присъствието на японски зрители.

Дори и организаторите да решат да допуснат фенове по трибуните на спортните съоръжения при тези условия, то те няма да имат възможност да се радват шумно на постиженията на спортистите, нито да осъществяват физически контакт помежду си.

В социалните мрежи информацията на вестник "Йомиури" бе посрещната неприветливо, като само в понеделник сутринта се появиха над 8000 туита, включващи термина "негативен тест сертификат".

По последни социологически данни на 60 процента от жителите на Япония настояват за отмяна или отлагане на олимпийските игри, които трябва да се проведат от 23 юли до 8 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай