В Англия се извиниха за грешка на ВАР

От Шефилд Юнайтед стигнаха до гол, но той бе неправилно отменен

В Англия се извиниха за грешка на ВАР | StandartNews.com

Операторът на технологията на голлинията се извини за грешката по време на нулевото равенство от английското първенство по футбол между Астън Вила и Шефилд Юнайтед в Бирмингам снощи. Гостите всъщност стигнаха до гол, но съдията Майкъл Оливър и системата за проследяване дали топката е във вратата така и не видяха, че тя е преминала голлинията.

Представители на "Ястребовото око" публикуваха съобщение, че се извиняват безусловно на всички фенове на футбола и признаха, че топката е преминала голлинията. От компанията добавят, че тази грешка се случва за първи път в над 9-те хиляди мача, в които е използвана системата.

Интересно е и обяснението на "Ястребовото око", което оформя изображение с употребата на седем камери. Те твърдят, че всяка една от тях е била с блокирана видимост от вратаря Нюланд, защитник или греда.

"В най-технологичното първенство на света нито една от седем камери не е видяла топката. От толкова много ъгли не се е видяло гол. Миналата година обаче гостувахме на Тотнъм и палецът на Джон Лундстрам беше в засада, която беше дадена след 10-минутно висене под проливен дъжд. Не разбирам защо не чакахме 10 минути и в Бирмингам. Направо не мога да повярвам", реагира иронично мениджърът на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър.

Представители на Съдийската комисия в Англия обясниха, че ВАР не се е намесил поради уникалната ситуация. Реферите получават сигнал от системата, когато топката премине голлинията, но Оливър не е имал този късмет поради блокираната видимост на камерите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай