Успех! Първи медал за България на европейското по борба

Донесе го Едмонд Назарян

Успех! Първи медал за България на европейското по борба | StandartNews.com

Източник: БФБорба

Едмонд Назарян донесе първи медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като надви французина Стефан Клеман на финала на категория до 63 кг класически стил. Стефан Григоров пък отстъпи в своя двубой за трето място.

Назарян и Клеман имаха много тежък двубой, в който българският национал, качил 3 кг за смяна на категорията, направи две почти успешни атаки, от които французинът се измъкна в последния момент. Двамата не успяха да натрупат точки в двата партера, а Клеман дори получи трети минута преди края. Назарян обаче се защити, запази предимството си и спечели с по критерий и равенство в точките.

Назарян бе сред най-резултатните борци на тепиха в понеделник, записвайки 19 точки за първите две победи. Той започна и полуфинала с Олександър Хрушин с 5:0, но допусна девет последователни точки и загуби. 

Назарян ща се бори отново на олимпийската категория до 60 кг на олимпийските квалификации в Баку и Истанбул, пише БНР.

Стефан Григоров пък отстъпи на 55 кг срещу Манвел Хачатарян. Българският национал не успя да се противопостави на опитния молдовец и загуби с техническо превъзходство за съперника, оставайки за втори път на пето място.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай