Усик разчиства пътя на Кобрата

Украинецът ще се бие с Дерек Чисора

Усик разчиства пътя на Кобрата | StandartNews.com

Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на бившия абсолютен световен шампион в полутежка категория - Олександър Усик, потвърди, че Дерек Чисора ще е следващият съперник на неговия боксьор.

Преди няколко дни в Instagram профила на Еди Хърн се появи снимка от среща между него, Олександър Красюк и Джошуа, на която вероятно са обсъдили ситуацията относно евентуален сблъсък. 

Красюк поясни, че екипът на Усик е решил той първо да се адаптира в тежка категория и да увеличи популярността си, а след това да влезе в битка със световния шампион на WBO, WBA, IBO и IBF в тежка категория - Антъни Джошуа.

"Следващият мач на Олександър Усик е с Дерек Чисора. Така той ще се сдобие с още фенове, тъй като успешното му представяне срещу Чисора ще му даде възможност да стане по-популярен, известен и да привлече повече внимание към себе си", каза Красюк.

Преди няколко дни Еди Хърн също потвърди, че двубоят на украинеца срещу Чисора ще се състои на 28-и март в Лондон. 

"Обясних на Усик, че първо трябва да се бие с Чисора и чак след това с Джошуа. AJ също е наясно със ситуацията. Сега за нас е по-важно да намерим дата за сблъсъка с Чисора, а 28-и март е перфектна за това", призна Усик. 

"Надяваме се да се случи в О2 Арена в Лондон. След това април месец предстои мач с Дилиан Уайт и през май или юни - мач с AJ. Но дотогава има доста време", зааяви Усик. 

Според Красюк е твърде рано да се твърди, че тази дата е одобрена като официална, защото тепърва предстои много работа.

"През следващите три-четири дни ще бъде взето окончателно решение за датата, мястото и формата на мача", обобщи Александър Красюк.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай