Уникална драма прати Германия на полуфинал

Уникална драма прати Германия на полуфинал | StandartNews.com

Германия се класира по инфарктен начин за полуфиналите на европейското първенство във Франция. Това стана след страхотна драма с дузпи срещу Италия. Немците спечелиха с 6:5 при наказателните удари след много обрати. Редовното време на ст. „Матмут Атлантик" в Бордо пред 38 764 зрители завърши 1:1.

Мачът започна с минута мълчание в памет на италианските жертви от трагедията в Бангладеш. Сякаш тишината се пренесе във футболистите, които през първата част само се надлъгваха. Германците трябваше да правят принудителна смяна още в 16 минута. Тогава Швайнщайгер замени Кедира. Именно Бастиян вкара гол в 26 минута, но попадението бе отменено заради нарушение.

През второто полувреме стана доста по-интересно. Първо Германия избухна в 65 минута. Тогава Месут Йозил засече центриране на Хектор за 1:0.

Италия се върна в битката 12 минути преди края на редовното време. Тогава Боатенг направи комична дузпа. Той вдигна ръце за да покаже, че играе чисто срещу нападател на „адзурите". Той обаче не видя, че топката идва и към него и тя се удари в ръката му. Реферът Бьорн Куиперс посочи дузпа, която Леонардо Бонучи хладнокръвно вкара.

До края на редовното време, а после и в продълженията не се случиха особено интересни неща.

И дойде голямата драма на дузпите. Трилърът се състоя пред вратата с италиански фенове, но и това не помогна на „адзурите". В редовните 10 дузпи по цели трима души от двата отбора изпуснаха. За Италия това бяха Симоне Дзадза, Грациано Пеле и Леонардо Бонучи. За немците неточни бяха Томас Мюлер, Месут Йозил и Бастиян Швайнщайгер.

Стигна се до внезапна смърт. След като двата отбора изпълниха по 3 успешни наказателни удари, дойде ред на Матео Дармиан. Той изпълни по земя, но Мануел Нойер изби удара му. След това Джонас Хектор прати немците на полуфиналите. "Никога не съм си представял, че ще бия дузпа пък и тя да се окаже победна", каза Хектор след мача.

Вратарят на Италия Джиджи Буфон пък се разплака след края на мача, но обяви, че няма да се отказва и ще участва за "адзурите" в квалификациите за Мондиал 2018 в Русия и евентуално на самите финали. "Не е срамно да паднем от Германия с дузпи. Радващото е, че направихме впечатление на Евро 2016. Разочаровани сме, но това е животът", обяви селекционерът на "адзурите" Антонио Конте. Той напуска поста си, за да поеме "Челси".

На полуфиналите Германия ще срещне победителя от последния четвъртфинал. В него домакинът Франция играе срещу Исландия на „Стад дьо Франс".

Статистика
Германия: Нойер, Хьоведес, Боатенг, Хумелс, Хектор, Кедира (16 - Швайнщайгер), Кроос, Кимих, Йозил, Мюлер, Гомес (72 - Дракслер)
Селекционер: Йоаким Льов
Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини (120 - Дзадза), Флоренци (86 - Дармиан), Джа-керини, Стураро, Пароло, Де Шилио, Едер (108 - Инсиние), Пеле
Селекционер: Антонио Конте
Голмайстори: Йозил 65; Бонучи 78-дузпа

При дузпите

Инсиние 0:1, Кроос 1:1, Дзадза – пропуск, Мюлер – пропуск, Бардзали 1:2, Йозил – пропуск, Пеле – пропуск, Дракслер 2:2, Бонучи – пропуск, Швайнщайгер – про-пуск, Джакерини 2:3, Хумелс 3:3, Пароло 3:4, Кимих 4:4, Де Шилио 4:5, Боатенг 5:5, Дар-миан пропуск, Хектор 6:5
Жълти картони: Хумелс, Швайнщайгер; Стураро, Де Шилио, Пароло, Пеле, Джакерини
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай