Скандалът. Уникална изповед на боса на Реал М

Флорентино Перес е новият президент на Суперлигата

Скандалът. Уникална изповед на боса на Реал М | StandartNews.com

Флорентино Перес е новият президент на Суперлигата - проект, който разпали война във футбола в понеделник.

12 гранда на Европа се отцепват в собствена лига, която ще е затворена за останалите (общо ще са 20) и ще разтърси из основи пирамидата на играта на местно ниво, както и в европейските клубни турнири на УЕФА.

"Защо сега ли? Защото най-големите клубове в Англия, Испания и Италия са принудени да се изправят срещу ужасната ситуация, в която е футболът.

Стигнахме до заключението, че заменяйки Шампионската лига със Суперлигата, ще можем да се преборим с икономическия удар, причинен от пандемията.

Трябва да увеличим приходите, като играем повече "конвертируеми" мачове.

Затова и най-силните отбори ще играят помежду си. И то - по два пъти на седмица, а това ще привлече колосален интерес към турнира.

Реал Мадрид е в тежка ситуация - загубили сме около 400 милиона евро от старта на пандемията, само за два сезона. И това е само Реал. Останалите не са по-добре! Скоро ще има фалирали клубове, особено сред по-слабите икономически.

Големите клубове разбраха бързо, че това е решението. И ние имаме всички големи клубове на континента в тази компания, нали? Без Байерн...

Никой не се интересува вече от Шампионската лига чак до четвъртфиналите.

Футболът е загубил страшно много като популярност, младите хора на възраст 16-24 години не гледат и не им пука за играта. Защото има твърде много некачествени, посредствени или просто обикновени мачове", каза Перес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай