УЕФА с важно решение за мача Сърбия - България

Ключова промяна

УЕФА с важно решение за мача Сърбия - България | StandartNews.com

Стадионът на Сърбия ще бъде само частично затворен при домакинството на България в среща от група G на квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на Апелативната комисия на Европейската централа (УЕФА). Двубоят е насрочен за 19 ноември в град Лесковац.

Първоначално Сърбия бе санкционирана да играе следващия си домакински мач без публика след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 31 октомври заради инцидентите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград, но жалбата от Сръбската федерация беше частично уважена и наказанието беше намалено, предаде БНР.

Източният, северният и южният сектор на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, вследствие на решението на апелативния орган на УФА, който също потвърди и глоба от 50 000 евро за сръбската централа. Според първоначалното решение, Черна гора също бе глобена с 15 000 евро и получи забрана да продава билети за фенове си за следващото гостуване на Унгария в неделя заради расистко поведение на запалянковците в двубоя срещу Сърбия.

Сърбите заемат второ място въвр временното класиране в група G с 13 точки от 7 мача, на една зад лидера Унгария, който има 14 точки от 6 срещи и на пет пред третия Черна гора, чийто тим има 8 точки от 6 изиграни двубоя. Българският национален отбор е пети, последен с едва 2 точки в актива си от 6 изиграни срещи, на четири след четвъртия Литва, който е с 6 точки от 7 мача.

Срещата Сърбия - България в неделя, 19 ноември ще бъде последната и за двата тима в европейските квалификации. Преди това България ще приеме Унгария утре на Националния стадион "Васил Левски", а Сърбия тази вечер играе контролна среща срещу Белгия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
АК47
преди 5 месеца

БАЛКАНСКИ.НРАВИ "РОЗОВИТЕ"НЕ.МО ГАТ.ДА.РАЗБЕЛАТ. ТУКА.Е.ДРУГА ЕВРОПА

Откажи