УЕФА извади носител на КНК от Лига Европа

Мехелен е участвал в уредени мачове, според евроцентралата

УЕФА извади носител на КНК от Лига Европа | StandartNews.com

Европейската футболна асоциация (УЕФА) изхвърли от турнира Лига Европа белгийския Мехелен, заради открите доказателства, че клубът е участвал в уредени мачове в местното първенство през сезон 2917/2018. От УЕФА обявиха също така, че решението за оневиняване на Мехелен, което е било внесено в централата в понеделник, е отхвърлено. Носителят на Купата на носителите на национални куп през 1988 г. Мехелен обжалва пред спортния съд на страната, но в Нион не приеха доводите на съда. Наказанието е заради провинения през сезон 2017/2018 като срещите са били манипулирани с цел финансова облага. Становището вече е изпратено до Белгийската кралска футболна федерация.
Като носител на купата на страната, тимът на Мехелен трябваше да влезе директно в груповата фаза на турнира Лига Европа. След изваждането им обаче в групите директно попада Стандард (Лиеж), а Антверпен заема мястото на Стандард в квалификационните кръгове.
Гент реално е най-печеливш в цялата ситуация, тъй като не се беше класирал за турнира, но влиза на освободилото се място и заема позицията на Антверпен във втория кръг. Там Гент ще се изправи срещу румънския Виторул (Констанца), като мачовете са на 25 юли и 1 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай