УАДА пак си играе с Габи

УАДА пак си играе с Габи | StandartNews.com

Лъч светлина за Габриела Петрова се прокрадна между облаците. Спортист номер 1 на България за 2015 година все пак може да се измъкне от неприятната ситуация с положителната проба. Атлетката изгоря преди месец. Това стана ясно, след като от УАДА изтече доклад за допустимото количество в организма на спортистите. Отрицателни ще се считат тези проби, в които в кръвта на състезателя има между 1 и 15 микрограма от веществото и са взети преди 1 март. А ако тестовете са направени след тази дата, то "позволената стойност" в случая е до 1 микрограм от мелдония.

Проблемът сега е, че все още Габи Петрова няма и бегла представа за показателите на нейната проба. Въпреки че това е изискано от родната федерация. Мениджърката й Веница Атанасова също потвърди това.

"От няколко седмици чакаме количествения анализ на пробата. Изследвана е в лабораторията в Кьолн, не знам защо се бавят. Доста спортисти вече са получили своята документация, ние още чакаме. Водим кореспонденция с IAAF, които също са във връзка с лабораторията. До момента обаче нямаме никаква информация", заяви Атанасова. Тя е категорична, че Габи едва ли е хваната с над 1 микрограм.

"Не е възможно, ако всичко е реално, би трябвало резултатът да е под тази стойност. Очакваме да я оневинят напълно", обяви още Веница и добави, че няма как Балканската титла на Петрова да бъде отнета. След изтичането на тази информация много руски спортисти вече почват да се хвалят, че количеството им на мелдоний не е достатъчно за наказание. Според "ТАС" бъдещето Мария Шарапова и дали тя ще бъде наказана ще се разбере на 21 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай