ЦСКА покани Беноа Кое

ЦСКА покани Беноа Кое | StandartNews.com

Беноа Кое може да се окаже новият треньор на ЦСКА, научи "Стандарт". Бившият халф на "Червените" е потърсен от представител на Сашо Томов след очертаващия се провал на преговорите със Стойчо Младенов. Вчера на треньора беше предложен вариант да стане директор, а помощникът му Анатоли Нанков да поеме отбора. Стойчо трябва да помисли до днес, но по-вероятно е да откаже. Така Толята ще води тима поне за един мач.

На Кое е пратено просто запитване без конкретни условия. В момента французинът води юношески отбор на "Интер". Той тепърва трябва да отговори дали се интересува от ново приключение на "Армията", после ще се мисли за условия.
Кое пристигна в ЦСКА през 2005 г. и изигра важна роля при титлата. После пое към Швейцария. Дори не потърси неплатена сума от около 26 000 швейцарски франка. "Толкова ми струва паркетът на вилата на Женевското езеро", аргументира се бившият халф на ПСЖ, "Марсилия" и "Интер".

Преговаря се и с Любо Пенев, напук на клетвите в обратното. Любопитното е, че разговорите се водят от фамилия Манджукови. Засега обаче има сериозно разминаване във финансовите условия. Любо би ги преглътнал, но според запознати не е убеден, че този отбор има кой знае какъв потенциал. Все пак и двете страни са си оставили вратичка. Пенев би променил мнението си, ако Манджукови, а на Томов поемат юздите на ЦСКА.

"ЦСКА Завинаги" дава базите

но не и на Томов. Сдружението е готово на договор, с който да бъдат признати 2 милиона инвестиции в базата на "Армията". Но е твърдо против да ги дава в ръцете на Сашо Томов. Затова и Сашо Чакмаков и главният акционер в клуба бяха на среща при министър Красен Кралев във вторник вечер.

Целта е да се сключи тристранен протокол. Министерството е собственик на базите, "Завинаги" дарител на държавата, а ЦСКА ползвател. Все пак и клубът ще е на печалба, тъй като двата милиона ще бъдат включени в капиталовия баланс при лицензирането. Другият вариант е "Завинаги" да подпише договор директно с министерството, като двата милиона ще отидат в капитала на спортните бази.

Според хората на Сашо Чакмаков всички други документи ще са опит за измама пред БФС.

ЦСКА на 1 млн. и 13 дни от "В" група

Успоредно с треньорските проблеми ЦСКА трябва да решава и доста по-сериозни задачи около лицензирането и делата в Лозана. Според наш източник картинката въобще не е розова.

Преди броени дни е станала окончателна раздяла с юридическия екип в лицето на адвокатите Гайдаров, Колев и Тодоровска, които помагаха на "червените". Има напуснали и от финансовия отдел. Така задачата по лицензирането е върху плещите на двама неопитни юрисконсулти. По-важното е, че реално има да се плащат малко над 1 милиона лева до 31 март. Претенциите са и за повече пари, но се предполага, че цитираната сума ще се окаже достатъчна за получаване на документ за "А" група и за Европа. Въпросът е откъде ще дойдат парите, тъй като в касата редовно няма и по 1000 лева за неотложни разходи.

Да не забравяме, че на 31 март изтича и срокът, в който ЦСКА трябва да върне пари на Петър Манджуков. Засега най-реални изглеждат два варианта. Лошият е тимът да бъде пратен във "В" група. По-добрият за "червените" е да се намерят спонсори. Това обаче означава, че Томов трябва да се раздели с акциите си, ако Манджуков или хората от "ЦСКА Завинаги" решат да протегнат отново ръка за помощ.

Естествено, това означава и тотални промени на всякакви нива - от директори до треньорски щаб и футболисти.
През май месец пък е мегаделото в Лозана за 1,2 млн. лева. Досега адвокат Колев работеше по казуса с Нилсон и Тангариня. Заменил го е Стефан Гугушев, също добър специалист, но времето му за запознаване с документите и подготовка на защита се съкращава значително. Според запознати Гугушев не е приел да се занимава с делата по лиценза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай