ЦСКА иска БФС да компенсира клубовете

"Червените" написаха открито писмо до футболната централа

ЦСКА иска БФС да компенсира клубовете | StandartNews.com

Финансови компенсации за клубовете от БФС поискаха днес от ЦСКА с открито писмо до футболната централа. 
"При настъпилите форсмажорни обстоятелства и въведеното извънредно положение в България за ограничаване на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и логично и футболното първенство в България бе спряно за неопределено време. Ние като клуб изпълняваме стриктно всички разпоредби на държавните органи и институции, с надеждата, че нещата скоро ще се върнат в обичайния си ритъм.
В тази връзка ние, като търговско дружество, редовно плащащо данъците си и осигуряващо работа и прехрана на немалко персонал, сме притеснени от последиците, предизвикани от спирането на българския шампионат, написаха "червените". Според тях след като няма от къде да генерират приходи това ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети, както и от планувани трансфери на свои футболисти.
От ЦСКА призовават БФС окаже съдействие както на тях, така и на другите български професионални клубове и съвместно с държавата и правителството да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай