Четвъртък,

Цирк във футбола! Какво ще правят Бербатов и БФС пред НДК

От: Редакция -
1131
Цирк във футбола! Какво ще правят Бербатов и БФС пред НДК
A
A
A

Българският футболен съюз излезе с официална позиция относно конгреса, който бе предвиден за 18 март, но впоследствие бе отменен.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че от настоящото ръководство ще го проведат тайно, като той и клубовете, които го подкрепят няма да бъдат допуснати. Затова преди ден призова клубовете да се явят в петък пред НДК.

От сегашното ръководство на централата обаче ги предупредиха да не го правят:

"Българският футболен съюз още веднъж публично и официално информира футболните клубове – членове на БФС, че с решение на Изпълнителния комитет от 1 март 2022 г., провеждането на Общо събрание на БФС на 18 март 2022 г., е отменено.

Причините са в редицата съдебни спорове относно конгреса на 12.10.2021 г., по които не е постановено окончателно решение. Въз основа на горното решение на ИК, не е откривана предвидената в Устава процедура по избор на делегати на футболните клубове – членове на БФС, и тяхното регистриране във федерацията.

Призоваваме футболните клубове да не се поддават на манипулативни внушения за провеждане на „конгрес“ на 18 март 2022", обявиха официално от футболната централа", съобщиха от БФС.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com