"Целувкагейт" праща Кобрата при Джошуа (ОБЗОР)

Чикаго на война срещу отнемането на лиценза на Пулев

"Целувкагейт" праща Кобрата при Джошуа (ОБЗОР) | StandartNews.com

Скандалът, станал популярен по цял свят като "Целувкагейт", заради който временно беше отнет лицензът на Кубрат Пулев в щата Калифорния, всъщност може да му донесе най-чаканото. Въпреки че ще си има съдебни главоболия с репортерката Джени Суши, която целуна след мача с Богдан Дину, българският боксьор набира все по-голяма популярност в САЩ. Това сочат данните от гледаемостта на ESPN, който излъчи мача му с румънеца. В деня на оригиналното излъчване на срещата 23 март американският телевизионен гигант отчете най-ниската си посещаемост за боксово събитие от много време насам. Но седмица по-късно повторението на двубоя е било гледано от 25% повече зрители, отколкото директното излъчване и аудиторията надхвърля половин милион домакинства, които са платили да го проследят отново. Като причина за този огромен интерес американците отчитат разразилия се скандал със Суши и повишеното внимание на американците към него. Така евентуален нов негов мач на територията на САЩ ще предизвика много по-голям първоначален интерес. За да се случи такъв обаче, той трябва да успее да се разбере с адвокатите на репортерката и лицензът му да бъде "размразен". Изслушването на Кобрата и Суши пред Атлетическата комисия на Калифорния е на 14 май. А в същото време нещата може да се развият и още по-добре за Пулев. Кобрата отчаяно чака жадувания мач срещу Антъни Джошуа, но промоутърът на британеца Еди Хърн все се оплаква, че българинът няма достатъчно висок рейтинг по света, че да предизвика клиента му. Е, сега нещата от гледна точка на "популяризация" вече са различни и мач с Джошуа изглежда все по-възможен.
В същото време наши сънародници от МПО “Пирин” в Чикаго поеха офанзива и застанаха твърдо в подкрепа на Кубрат. “Никъде по планетата земя, в никое времево измерение, по никакъв начин целувката не значи негативизъм и не се пита за нея. Какво значи “Може ли да те целуна?”. Единственият начин да се знае дали може или не, дали е желана или не, е реакцията след целувката. Получаваш шамар – не е желана, отвръщат на нея, усмихват ти се, че ти и казват благодаря – желана е. Също така, тя не е оръдие на труда, че да се гледа дали си на работа или не. Да не е мотика. Целувка е. Още повече, че се случва в страна и щат, където си имат голям официален празник за това, а индустрията им за целувки печели милиарди около 14 февруари. Най-странното обаче е, че именно тези, които са против тази целувка, са най-ревностно празнуващи този празник и проповядват любов – шизофрения! Така че няма нищо нередно, най-малко пък селско. Това, че от 20 години няколко идиота с лиценз за право са направили целувката неморална и ние сме съгласни да го приемем за такова, не само, вече сами го налагаме за нормално, това говори за степента на податливост към промивка на собствения ни мозък.
Кобра, ние от МПО “Пирин” – Чикаго заставаме зад теб!”.
Подкрепата към Пулев продължи и от бившият шампион в полутежка категория и настоящ боксов експерт анализатор на Sky Sports Джони Нелсън.
Той защити българина и разкритикува остро репортерката, която според него използва ситуацията с целувката целенасочено, за да изкара дививенти, въпреки че изобщо не е "сексуално насилена". Според него действията на Суши са удар по жените, които наистина са преживели сексуално насилие и тези, които искат да си пробият път в света на бокса. "Виждате, каквото виждате. За жените, които са били сексуално насилени, имам предвид наистина сексуално насилени, тази дама не им върши особено добра услуга, тя ги връща назад 10-20 години", заяви Нелсън, който е видял и публикуваното от Пулев клипче с танците на Суши по време на купона в лагера на българина. "Не плачи от вълка, когато в следващата минута танцуваш с него в съблекалнята. Тя не изглежда шокирана или разтърсена, както сега се опитва да обясни, че е. Главният проблем ще бъде, че има много млади жени, които се опитват да влязат в бокса, така че когато жена прави това, което очевидно не съвпада с казаното и случилото се, това не е от никаква полза за жените. Всеки съдия със здрав разум ще каже 'махайте се от моята съдебна зала;. Не мога да си представя, че някой ще стои там и ще каже 'да, ти си права момиче, давай. Тя прави подигравка от цялата ситуация. Момичета опитват да бъдат репортери и да бъдат признати в нашия спорт, а нещо такова просто го разрушава напълно. Мъжът не трябваше да я целува или да казва, че са приятели или нещо такова. Но тя не изглеждаше съкрушена", обяви той. Неговото мнение бе споделено от хиляди, дори милиони у нас и по света.

Щабът на Кубрат внесе официален протест

Щабът на Кубрат Пулев внесе официален протест до Атлетическата комисия на щата Калифорния срещу решението лицензът му да бъде отнет. Новината е на изданието bulgarica.com, което е за българите в американския щат. Главен редактор е Евгени Веселинов, който следеше всяка стъпка на Кобрата по време на престоя му в Коста Меса за мача с Богдан Дину. "Дори лицензът на Пулев да бъде отнет за постоянно след изслушването, той веднага има право да кандидатства за подновяването му". Мениджърът Ивайло Гоцев разкрива, че официалното писмо е факт. "Скоро текстът ще стане факт публично, така както направи Глория Олред, адвокатката на Равало", сподели Гоцев пред изданието.

Свирепата адвокатка е скачала на Майкъл Джексън и Тръмп

Новият голям съперник на Кубрат Пулев може би е най-трудният за него до момента. Не става въпрос за някой боксьор с тежки крошета, Владимир Кричко или Антъни Джошуа, а за... хищната адвокатка Глория Олред. Кариерата на американката е красноречива, а специалитетът й са делата, в които защитава правата на жените. Това е и поводът тя да се изправи срещу Пулев. Олред е наета от репортера Дженифър Равало. "Ще се отдръпна, когато има справедливост за моите клиенти. Но докато няма справедливост, ще бъда безмилостна в преследването на справедливост. Защото те я заслужават." Това каза Олред в интервю за "Си Би Си нюз" преди време покрай делото, в което защитаваше правата на 33 жени срещу комика Бил Козби. Той беше осъден, а това беше първата присъда срещу знаменитост от началото на движението срещу сексуалния тормоз. В разгара на вълненията около темата за защитата на правата на жените в САЩ Олред излиза на преден план. Тя е работила по няколко ключови дела. Американката, която е родена през 1941 г. в еврейско семейство, започва кариерата си през 1976 г. Три години по-късно тя представлява седем деца и родителите им в дело, в което те настояват веригата Sav-On да спре да разделя продуктите за момчета и момичета.
През 2002 г., след като поп звездата Майкъл Джексън надвеси сина си на балкон в Берлин, Олред изпраща писмо до службите в Калифорния, ангажирани с безопасността на децата. В него тя настоява за разследване дали децата на Джексън живеят в сигурна среда.
През декември 2009 г. Олред беше наета от Рейчъл Учитъл, след като се появиха твърдения, че тя има връзка с голфъра Тайгър Уудс. В кариерата си има още много дела, в които защитава правата на жени, твърдящи, че са жертва на насилие. Тя представлява и три жени, които обвиняват президента на САЩ Доналд Тръмп в сексуално посегателство. Известността на Олред води дотам, че "Нетфликс" направи документален филм за нея.

Андреа: Не мога да повярвам, че има толкова лоши хора

Приятелката на Кубрат Пулев Андреа го защити и пред британските медии. Певицата сподели пред „Сън”, че всичко е било една шега, плод на емоциите и чувството за хумор на Кобрата. Скандалът избухна, след като българският боксьор си позволи да целуне американската репортерка Джени Равало след интервю. По-късно тя нае адвокат и поиска отнемане на лиценза на Кобрата. Журналистката, популярна още като Джени Суши, обяви, че Кубрат Пулев я е сграбчил за задните части след това. „Шокирана съм! Дори спорихме за това, познавам го много добре, той е шегаджия и има чувство за хумор. Знам, че го е направил като шега. Момичето отговори на целувката му. Тя се усмихна, а целият свят видя, че й харесва. Беше сладка изненада за нея”, сподели Андреа. „Предполагам, че след това някой се опитва да се възползва от ситуацията и й даде ужасен съвет да го направи. Това прави Кубрат жертва”, коментира още певицата. „Изключителни съм наранена и натъжена. Не мога да повярвам, че има толкова лоши хора по света”, добави още Андреа. Певицата, която подкрепи своята половинка, също подкрепи думите му, че се познават от преди това. „Разбира се, че е вярно, те се познаваха повече от 10 минути преди интервюто. Тя се държеше много топло към него и в предишния ден, говориха си по-близо, отколкото един журналист трябва да говори със спортист. Тя лъже и изкривява истината”, завърши Андреа.

Рокер награби репортерка в знак на съпричастност

В събота по време на обедната емисия новини на Bulgaria ON AIR репротерката Божила Симова получава целувка от рокера Ясен Ангелов. Това се случи по време на репортаж за откриването на мотосъзона. Мотористът е от "Sofia riders". С целувката искал да покаже, че скандалът около Кубрат Пулев и Джени Суши се преекспонира. "Исках да покажа колко е абсурдно това нещо да се приема толкова сериозно и да се вдига толкова шум за подобни глупости", заяви Ясен Ангелов.
И Божила, и мотористът, направиха публични изявления в социалните мрежи, обяснявайки какво всъщност се е случило. "Не се чувствам нито обидена, нито наранена от въпросната случка, приемам я като абсолютна ирония. В същото време няма как да не кажа, че по никакъв начин не толерирам потенциални бъдещи действия към себе си и към мои колеги", категорична бе Симова. Все пак в позицията си от Асоциацията на европейските журналисти посочват, че личната неприкосновеност на журналистите трябва да бъде зачитана.

Рачков и Мария Илиева се целунаха за боксьора

Дори в шоуто "Като две капки вода" имаше подкрепа за Кубрат Пулев. В един от епизодите на предаването Рачков интервюира Илиева преди тя да влезе в образа на Веселин Маринов. Точно когато тя трябваше да се качи в асансьора, за да излезе на сцената, водещият я награби и целуна по устата, имитирайки нашумялата напоследък постъпка на Кубрат Пулев спрямо американската репортерка Джени Суши. Певицата реагира със закачка: "Веднага ще се обадя на адвоката ми". Тя успешно се включи в образа на набралата популярност в последните дни Суши, която си нае адвокатка, за да съди Кобрата, заради изненадващата целувка, която получи от него. Като цяло сценката беше доста сполучлива, но след като само преди седмица Рачков се раздели с Мария Игнатова, това ще е поредният удар по крехката психика на самотната блондинка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай