Цеко Минев остава начело на българските ски

За Минев, който ръководи федерацията от 2003 г., това ще е пети пореден мандат

Цеко Минев остава начело на българските ски | StandartNews.com

Цеко Минев бе избран единодушно за председател на Българската федерация по ски за нов 5-годишен мандат. Това стана по време на редовното отчетно-изборно събрание на БФСки, което се проведе днес в сградата на Министерството на младежта и спорта, съобщиха от федерацията.

За Минев, който ръководи федерацията от 2003 г., това ще е пети пореден мандат, тъй като той също така е и член на Съвета на Международната федерация по ски и сноуборд.

На форума на БФСки присъстваха 13 клуба от всички спортове. Дискутирани бяха както резултатите на водещите състезатели на БФски за последния 5-годишен цикъл, така и много важни за клубовете въпроси, свързани с подобряването на инфраструктурата за зимни спортове, финансирането на клубовете по места и подкрепата на страните от държавата и местните власти за развитие на белите спортове.

Отчетена е необходимостта от активна позиция на клубовете и федерацията пред обществото и бюджетните държавни органи за подобряване на условията за спорт и свързани с тях брой функциониращи клубове и състезатели. Набелязаните бяха конкретни съвместни мерки за инициативи, свързани с паралелното кариерно развитие на спортистите с оглед ранното им отказване от активния спорт.

Единодушно е гласуван и годишен счетоводен отчет на федерацията за 2022 г. и отчет на експерт счетоводителя. Членовете на Общото събрание гласуваха за освобождаване от отговорност на Председателя и членовете на УС за дейността през отчетния период. Следва избора с пълно множество на нов председател и нов управителен съвет в състав Бояна Попова, Пепа Мицева, Илия Ел Фелеки, Красимир Хаджидинев, Георги Бобев, Радослав Янков, Иво Цеков и Андрей Балевски. Приет бе и бюджета на федерацията за календарната 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай