Трябва да подкрепяме Балъков, призова Боби Михайлов

На "Уембли" не се чувствах добре, обяви президентът на БФС

Трябва да подкрепяме Балъков, призова Боби Михайлов | StandartNews.com

Президентът на БФС Боби Михайлов говори след откриването на новия комплекс в ж.к. "Свобода". Той засегна и темата за националния отбор и бъдещето поколение. "Тези игрища са пътят да тръгнем обратно нагоре. Това е, което можем да направим ние като Футболен Съюз - инфраструктура и обучение на треньори и кадри, които се занимават с футбол. От там всичко си зависи от децата и техните треньори", обяви той. "България е малка държава. Вижте Унгария и други такива страни с подобно население на нашето. Всичко е въпрос на генерация. И Унгария през 50 години постига нещо по-значимо. Ние вече 14 години не можем да се класираме. Надявам скоро да постигнем тази цел или поне отборът да изглежда на европейско ниво. Говоря и за по-младите отбори", добави още той пред dsport.bg

"Нека първо процентът да стане 100% за Лигата нациите и тогава ще говорим за евентуално класиране. Много работа е извършена в поколението на младежкия национален отбор. Те са таланти. Те са играли на европейско до 17 и европейско на 19. Имат опита, повечето от тях играят вече и мъжки футбол. Очаквам с тях да бъде попълнен първия ни отбор и да вдигнем класата на тима", добави още той.

"Помага, че младежите и мъжете тренират. Когато аз бях младеж и пътувахме с мъжете винаги съм гледал батковците с отворени очи", сподели още Михайлов. "Ние не трябва да се сравняваме с Англия. На "Уембли" не се чувствах добре. И друг път сме падали с 0:4. Трябва да извличаме положителното. Тежи му на Краси Балъков, че той няма победа. Но с това разполагаме. Трябва да го изчакаме и да го подкрепяме.

Той говори и за новия спортен комплекс в ж.к. "Свобода". "Това е първото игрище. Ще има и в Люлин. Вече се работи във Видин, Казанлък, Сандански. Ние се опитваме да помага там, където има най-много нужда. "Надежда" е голям квартал с много деца. Дано помогнем на малките, да играят, да са щастливи и дано някой от тях стане голям футболист. Сега ще пратим снимки на ФИФА да видят, че всичко е направено както трябва. Всичките пари до стотинка са дадени за това. Това е огромна известиция. Благодарим и на общината. Футболният съюз го плаща, държавата не дава 1 стотинка. Ние ще го стопанисваме", добави Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай