Тръгва ли си Ясен Петров от националния, какво реши БФС

Футболната централа прие отчета на селекционера, определят съдбата му през януари

Тръгва ли си Ясен Петров от националния, какво реши БФС | StandartNews.com

Изпълнителният комитет на БФС проведе първото си редовно заседание днес.

На него бе приета новата административна структура, която е изработена според препоръките на УЕФА. Членовете на Изпълнителния комитет се запознаха с отчета на националния селекционер Ясен Петров, а на следващото си заседание ще решат дали той ще остане на поста.

Ето какво съобщи на сайта си БФС:

На първото си редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие проект на правилника за работа на ръководния орган на съюза, както и новото организационно структуриране на ИК.

Членовете на Изпълнителния комитет се запознаха с отчета на националния селекционер Ясен Петров за резултатите и извършената работа в периода януари-декември 2021 г., както и с целите за идната 2022 г., включващи преследване на задължително първо място в групата от Лигата на нациите, продължаване на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширяване на скаутското звено към националните отбори.

На следващото заседание на ИК през януари 2022 г. членовете на ръководния орган на БФС ще дадат своята оценка за извършеното дотук от щаба на мъжкия национален отбор и ще вземат решение за продължаване на съвместната работа.

На днешното си заседание Изпълкомът одобри и новата административна структура на Българския футболен съюз, изработена според препоръките на УЕФА и в тон с политиката за модернизиране работата на всички европейски футболни федерации. В новата административна схема основна роля заема мениджър „Стратегическо управление“, а функцията „Технически директор“ ще включва и унифициране на политиката на треньорите на различните национални отбори с цел ясна тактико-техническа философия и по-лесна интеграция на футболисти в различните възрастови групи.

Структурата също така открива и нови позиции като ръководител отдел „Спортна наука“ и ръководител отдел „Трансфери“, пряко подчинен на директора „Първенства и турнири“.

Новата административната пирамида е съобразена с проекта „Футболни федерации на бъдещето“ на УЕФА, в който БФС е сред първите активни участници. Идната седмица високопоставени представители на УЕФА ще се срещнат с оперативното ръководство на футболния съюз за стартиране на процеса по модернизиране на работата.

Членовете на ИК утвърдиха проекта за международен календар за 2022 г. и единодушно приеха кандидатурата на доц. д-р Емил Атанасов за нов директор на Българската треньорска школа по футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай