Трескава подготовка за европейското

Националният отбор на България по баскетбол на колички в очакване на престоящия мач

Трескава подготовка за европейското | StandartNews.com

Тече трескава подготовка на Националният отбор на България по баскетбол на колички за предстоящото си участие на Европейското пръвенство в Дивизия C. Шампионатът ще се проведе в периода 17-24 септември в Сараево (Босна и Херцеговина), предават от БНР.С тима тренират Николай Ваклинов, Атила Муталиб, Алберто Иванов, Мартин Иванов, Антон Фиков, Георги Иванов, Персиян Еленков, Атанас Парушев, Александър Попов, Ахмед Балкански и Стюарт Олсън.

Старши треньор на отбора е Антонио Кулиандро, а негов помощник - Денислав Иванов. Мениджър е Владимир Искров, докато в щаба са още Ваклин Ваклинов, Светозар Дренски, Полина Хаджиева и Албена Брънзова.

България е в група B заедно с Чехия, Унгария и Дания, като се играе във формат всеки срещу всеки. Първите два отбора в крайното класиране отиват на полуфинал, където ще срещнат най-добрите два от другата група, където са Португалия, Ирландия, Финландия и Армения. Останалите ще играят за разпределение на 5/8 място.

Националите започват участието си на шампионата на 19 септември с мач срещу Дания, ден по-късно следва двубой с Чехия, а на 21 септември те ще премерят сили срещу Унгария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай