Тихомир с нови покани на Диамантената лига

Атлетът ще скача в Париж и в Цюрих

Тихомир с нови покани на Диамантената лига | StandartNews.com

Водещият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов ще участва на Диамантената лига в Париж (24 август) и на финала в Цюрих. Това разкри неговия треньор Георги Гетов преди заминаването на националния тим на България за Вараждин (Хърв) за участие в в Европейския отборен шампионат - втора лига, което ще се проведе на 10-11 август. Тихомир в момента е в отлична форма и се намира на седмо място в класирането за Диамантената лига. Той спечели това лято и златния медал от Универсиадата в Неапол.

52-ма състезатели и треньори отлетяха тази сутрин за Истанбул, а от там ще хванат самолета за Загреб. След това с автобус отборът ще пристигне във Вараждин. На място в Хърватия ще ги чакат Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева, които идват съответно от Италия и Холандия. В тима ни за ЕОШ са най-добрите български атлети в момента. В добро настроение от София отлетяха Тихомир Иванов, Гариела Петрова, Митко Ценов, Радослава Мавродиева.

На ЕОШ тази година влиза новото правило на ЕА за втора лига според което само първия отбор ще се качи в първа лига, а пет ще изпаднат в по-долната група. България ще се състезава с отборите на Хърватия, Естония, Австрия, Кипър, Дания, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай