Тихомир остана на милиметър от медала в Глазгоу

Асът ни в скока на височина е четвърти на Евро 2019

Тихомир остана на милиметър от медала в Глазгоу | StandartNews.com

Милиметър остави Тихомир без медал от Евро 2019

Тихомир Иванов остана четвърти в скока на височина на Европейското по лека атлетика в Глазгоу. Топ състезателят ни мина без проблеми 218 и 222 см. На 226, където се решаваха медалите той беше преминал летвата, когато със стотни от ахилеса я закачи и тя падна. В третия опит ситуацията бе подобна. Така Тихомир на второ поредно европейско в зала остана четвърти.

Шампион стана Джанмарко Тамбери (Ит) с 232 см. Второто място с 226 разделиха Констадинос Баньотис (Гър) и Андрии Проценко (Укр).

"Бях добре. На загряването скачах много добре. Разбега ми беше супер. Обаче в състезанието не беше така. Опитите ми на 226 бяха хубави, като тези на 228 в квалификацията. Вчера съжалявах че не успях на 228, но ето сега се получи същата грешка на 226. Летя отгоре над летвата и имам минимален контакт с нея и тя пада. Вчера на 228 беше по същия начин, коментира със сълзи на очи Иванов. Лично президентът на федерацията и първи вице на Европейската атлетика Добромир Карамаринов успокои разстроения ни скачач, като му каза, че завръщането му в сектора след тежката контузия на световното в Лондон е големият успех за него. Утре в последния ден на Евро 2019 Радослава Мавродиева излиза във финала на гюле от 14,20 ч (б.в.). Евроспорт ще излъчва пряко състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай