Тихомир Иванов на финал на Евро 2016

Тихомир Иванов на финал на Евро 2016 | StandartNews.com

Тихомир Иванов стана поредния български атлет, който се класира за финал на 23-ото Европейско първенство в Амстердам. Талантът завърши 10-и в квалификацията на скок височина, като преодоля нормата от 225 см от третия опит. Преди това той скочи от първия височините 214, 219 и 223 см. Битката за медалите в скока на височина е в неделя от 18,00 ч (бъл.вр) и ще бъде предавана пряко от Евроспорт.

"Трябваше да скачам и скачах височините от първия опит. Единствено минах 225 от третия опит, но това стана заради лекия вятър, който се появи в сектора и това наложи лека корекция в разбега. За мен това си бе една тренировка с тази разлика, че беше по-важна. На финала утре излизам за медал, защото съм достатъчно подготвен. Всички сме на едно ниво с изключения на двама трима, но нищо не се знае. Това е състезание", коментира Иванов, след квалификацията. За него това е втори пореден финал на европейско след Цюрих 2014, където завърши седми. Този сезон Иванов има най-добро постижения в сектора от 229 см.

Освен него България има още 7 финалисти на европейското, като до момента сме с три сребърни медала (2 на Ивет Лалова-Колио, 100 и 200м и 1 на Мирела Демирева, скок височина).

Тази вечер от 20,45 ч (бъл.вр) на финал в тройния скок излизат Георги Цонов и Момчил Караилиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай