Тежък старт за волейболистите ни на Европейското

България загуби първата си среща в група В

Тежък старт за волейболистите ни на Европейското | StandartNews.com

България загуби първата си среща в група В на Европейското първенство по волейбол, на което е съдомакин с Италия, северна Македония и Израел. Играчите на Пламен Константинов отстъпиха на Испания с 1:3 гейма.

Срещата за България започнаха Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Денис Карягин и либеро Теодор Салпаров и Симеон Добрев.

България поведе в началото на четвъртата част с 2:0, но испанците веднага успяха да изравнят. След нови три равенства символичните домакини успяха да поведат с 2 точки при 7:5. След грешка при разиграване на националите ни Испания поведе с три точки при 11:8 и Пламен Константинов поиска прекъсване.

Независимо от това символичните домакини реализираха две поредни грешки, отново след грешки на българите и дръпнаха с 13:8, което принуди Пламен Константинов да иска нов тайм-аут. Веднага след прекъсването испанците отново бяха по-съобразителни и поведоха с 6 точки при 14:8. Националите ни показа характер и успяха да реализират три поредни точки и намалиха пасива си до 3 точки при 13:16.

Основна роля за това имаше сервисът Александър Николов, който успяваше да затрудни испанците максимално. Момчетата на Пламен Константинов не намериха сили да се противопоставят на силните на начални удари на испанците и символичните домакини взеха мача с 3:1 гейма, информира БТА.

Следващият двубой на националите ни е на 31 август от 20:30 часа срещу отбора на Финландия.

Срещите от групата продължават утре с двубоите Словения - Украйна от 17:30 часа и Финландия - Хърватия от 20:30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай