Тайсън vs. Джоунс-младши пряко по MAX Sport 2 в неделя

Ще има и музикални изпълнения на звезди като Уиз Халифа, ДаБейби, Лил Уейн и Не Йо

Тайсън vs. Джоунс-младши пряко по MAX Sport 2 в неделя | StandartNews.com

Две от големите легенди в историята на бокса – Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши, ще излязат за първи път един срещу друг в грандиозно шоу в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис. Програмата на галавечерта, чиято кулминация ще е двубоят в тежка категория между Железния Майк и Капитан Хук, започва в 04:00 часа в неделната сутрин на 29 ноември и ще се излъчи пряко по MAX Sport 2. Битката между суперзвездите е предвидена за 8 рунда по 2 минути всеки.

Освен дългоочаквания сблъсък между легендарните боксьори, шоуто от залата на баскетболните тимове Лейкърс и Клипърс, предвижда и няколко подгряващи мача, както и музикални изпълнения на звезди като Уиз Халифа, ДаБейби, Лил Уейн и Не Йо. Най-интересен сред подгряващите мачове пък се очаква да бъде двубоят между популярния влогър и ютубър Джейк Пол и правещия своя дебют като боксьор бивш баскетболист Нейт Робинсън. Последният беше една от сензациите в Националната баскетболна асоциация като спечели конкурсите по забивки през 2006, 2009 и 2010 година благодарение на изключителния си отскок и невероятния си атлетизъм и въпреки ръста си от 178 сантиметра.

54-годишният Тайсън бе най-голямото име и доминираше тежката категория в бокса в края на 80-те години, като стана и най-младият световен шампион в историята. Той беше непобеден на ринга чак до 1990 г., когато сензационно загуби в Токио от Джеймс „Бъстър“ Дъглас. След това за Железния Майк последваха трудни години, като той дори излежа ефективна присъда в затвора за изнасилване. Тайсън опита голямото си завръщане в края на 90-те години, но загуби два мача срещу Ивендър Холифийлд, като в единия от тях се прочу със захапването на ухото на съперника. Тайсън слезе от ринга окончателно (поне до тази неделна сутрин) преди 15 години и половина с актив от 50 победи (44 от тях с нокаут) срещу само 6 загуби.

Рой Джоунс-младши, който е на 51 години, беше определен за най-добрия боксьор на 90-те години от списание Ring. Джоунс остава в историята на бокса със спечелените четири световни титли в четири различни категории – средна, супер средна, полутежка и тежка. През първите си 50 мача като професионалист Джоунс регистрира само една спорна загуба – дисквалификация от Монтел Грифин, за която той отмъсти с победа в първия рунд още при следващата им среща. Бляскавата кариера на Рой Джоунс младши приключи с 66 победи (47 с нокаут) и 9 загуби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай