Таско си призна за сечта в Ловеч

Таско си призна за сечта в Ловеч | StandartNews.com

Съдията на четвъртфинала за купата на България между "Литекс" и "Левски" (3:0 след прод.) Таско Таско призна, че е допуснал грешки. Реферът бе едно от най-коментираните имена след като не зачете редовен гол на "сините" при 0:0. Освен от "Литекс" претендираха за неотсъдена дузпа. След срещата съдийската комисия към БФС спря правата за неопределено време на Тасков. "Допуснах грешка и е нормално да бъда наказан", заяви вчера Таско след като бе определен за подгласник на рефер номер 1 за 2015 г - Георги Кабаков. "Всички допускаме грешки. Отменихме редовен гол на "Левски" и не отсъдихме дузпа в полза на "Литекс". Шефовете на клубовете трудно прощават. Не е имало опити за компенсация от моя страна. Наказанието ми е справедливо, животът продължава. Няма как да бъда обвинен в пристрастия към "Литекс". Нормално е да има напрежение при нас, но аз винаги съм бил един от най-спокойните съдии на терена", коментира Тасков.

В същото време Тръст "Синя България" гласува "за" увеличаването на бюджета за заплати на първия отбор и отпускането на допълнителни средства за селекция. Освен това те застанаха и зад настоящото ръководство в лицето на Иво Тонев и Георги Иванов. Те одобриха постигнатите резултати.

В същото време "Левски" уреди контрола със словашкия "Спартак" (Миява). Двубоят ще се играе на 11 февруари, когато "сините" ще са на лагер в Анталия. През февруари тази година двата отбора отново играха приятелски мач на турска земя. Тогава словаци биха 1:0.

"Берое" подкрепи "сините" за промяна

В "Берое" също подкрепиха "Левски" за искането на промяна в БФС. Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор Илко Русев заяви, че хората, които взимат решенията във футболния съюз трябва да се замислят за последните скандали породили се в първенството. "Отсъствието особено на ЦСКА, а и на "Локо" (София) определено повлия на имиджа на български футбол. Сега ако "Литекс" бъде наистина изваден от групата ще бъде жалко. Скандали във футбола винаги е имало. Личното ми мнение е, че в Изпълкома на БФС трябва да са хора, които са абсолютни професионалисти, да не са зависими и да нямат лични интереси свързани с това, че представляват един отбор", каза Русев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай