Съветът на Европа възхитен от София - Европейска столица на спорта

Комисията оцени високо и работата на Столична община в областта на спорта

Съветът на Европа възхитен от София - Европейска столица на спорта | StandartNews.com

Комисия, съставена от представители на Управителния и на Консултативния съвет на Разширеното частично споразумение за спорта (РЧСС) към Съвета на Европа (Комисията) за оценяване на прилагането на Европейската спортна харта в България, бе днес на посещение в Информационния център „София – европейска столица на спорта“. Оценяващите в състав Майкъл Тринкер, заместник-генерален секретар на РЧСС, Александър Хустинг, член на Бюрото на Управителния съвет на РЧСС; аташе за спорт и младеж, Люксембург, Каиса Ларьома, член на Консултативния съвет на РЧСС; генерален секретар, Европейска неправителствена спортна организация и
Оскар пор Армансон, член на Управителния съвет на РЧСС; старши съветник, Министерство на образованието, науката и културата на Исландия бяха посрещнати от Анатоли Илиев – организационен секретар на „София – европейска столица на спорта“ и член на Управителния борд на ACES EUROPE. Гостите бяха запознати с членовете на екипа на Фондацията, след
което медийният координатор Тодор Шабански представи Презентация и кратко видео за дейността, значението и перспективите на „София – европейска столица на спорта“.
Членовете на оценяващата комисия дадоха много висока оценка на свършената работа, като част от въпросите в последвалата дискусия бяха около ефекта и дългосрочните ползи на проекта. В тази връзка им бе представено изследването на НСА за ползите и промените в нагласите на хората в отношението към спорта и активния начин на живот. Гостите от Съвета на Европа останаха въхитени от мащабите в организация на завършилата наскоро София Ърбан зона спорт, събрала в мултинационално мултиспортно събитие представители на 12 държави с близо 1000 участници, 337 от тях от чужбина. Членовете на комисията бяха впечатлени от дейността на Столична община в областта на спорта за всички и активния начин на живот.

Оценителите от Съвета на Европа проявиха голям интерес към предстоящия тази неделя софийски маратон с подробности около участниците и новия маршрут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай