Супершоу в първата професионална гала по кикбокс

Супершоу в първата професионална гала по кикбокс | StandartNews.com

София. Първата гала вечер по професионален кикбокс и муай тай у нас от 20 години насам препълни столичната зала „Христо Ботев". Над 3000 фенове на бойните изкуства станаха свидетели на грандиозно шоу, с драматични и емоционални сблъсъци, проведено на световно равнище съобразно най-високите стандарти. Галата бе дело Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и продуцентска компания „Про файт".

В предварителната програма бяха анонсирани 10 срещи, две от които с международно участие и един женски двубой. На ринга излязоха носители на 6 световни и 8 европейски титли по кикбокс и муай тай. За приятна изненада на зрителите сблъсъците се оказаха с един повече. Схватките продължиха повече от 4 часа, като бойците бяха представяни с впечатляващи светлинни ефекти, с видеокадри на огромен екран и под звуците на мощен и качествен звук. По време на почивките публиката имаше възможност да види отново повторения на най-ефектните изпълнения от двубоите. Красивите момичета, които дефилираха около ринга между срещите, дооформиха впечатляващото шоу.

Последните два двубоя вдигнаха максимално адреналина на публиката. Изключително майсторство демонстрираха мароканецът Али Ел Амари и българинът Димитър Илиев в мача си от три рунда по муай тай в кат. до 86 кг. И двамата имат в актива си световни титли и показаха огромен хъс за победа, по и впечатляващ феърплей. Сблъсъкът бе абсолютно равностоен, но нокдаунът, в който изпадна Илиев в последния рунд, наклони везните към Ел Амари, който спечели по точки.

Трибуните бурно аплодираха българския успех в последния бой, противопоставил в кикбокса, стил К1, Йордан Янков и венецуелеца Рони Александър. Един срещу друг излязоха от Бургас, който е носител на две световни и две европейски титли по муай тай и е втори в света на кикбокс срещу южноамериканеца, шампион на Испания и известен у нас и като състезател по ММА.

Янков доминираше и в трите рунда и накрая заслужено обра аплодисментите на публиката. Победителят бе награден със специален шампионски пояс от Димитър Ангелов, президент на „Про файт" и вицепрезидент на Българската федерация по кикбокс и муай тай.

Призът на най-техничен боец по муай тай получи Стоян Копривленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай