Суарес се появи на базата на Барса

Уругваецът минава PCR тестове за Covid-19

Суарес се появи на базата на Барса | StandartNews.com

Уругвайският нападател Луис Суарес пристигна минути преди 10 часа (местно време) на базата на Барселона, за да му бъде направен съответния PCR тест за COVID-19.

Суарес бе информиран от новия старши треньор Роналд Куман, че не влиза в плановете му за следващия сезон и ще трябва да се раздели с Барселона, въпреки това уругвайският футболист стриктно спазва протокола и се яви за PCR тестовете.

Суарес постави професионализма си пред всичко. Неговите представители водят преговори с Барселона за прекратяването на договора му по взаимно съгласие.

Нападателят е поискал 25 милиона евро обезщетение от Барселона, за да си тръгне мирно и тихо от клуба.

Уругвайският футболист в понеделник ще започне подготовка с Барселона.

Суарес има голям приоритет да прекрати договора си с Барселона по възможно най-добрия начин. Играчът и обкръжението му получават многобройни обаждания от цял свят. Много отбори се интересуват от нападателя.

На този етап Суарес не иска да се водят никакви преговори с други отбори, докато договорните му отношения с Барселона не бъдат разрешени.

Суарес би се радвал да продължи да играе за Барселона, но именно Куман не иска той да бъде в отбора.

Междувременно Лионел Меси и Барселона продължават да общуват, макар и само чрез бюрофакс, съобщения и прессъобщения. След новината, че аржентинецът е уведомил клуба, че няма да присъства на PCR тестовете за коронавирус в неделя, каталунците възнамеряват да му отговорят бързо, чрез бюрофакс.

Според информацията на радио „Каталуня“, президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу ще изпрати бюрофакс на Меси и неговите съветници в отговор на този, който са получили от аржентинеца.

От Барселона ще напомнят на аржентинеца, че той има валиден договор и следователно трябва да се яви на теста за коронавирус на базата на клуба.

По-рано през седмицата 33-годишният футболист използва отново бюрофакс, за да информира клуба за желанието си да си тръгне от „Камп Ноу“.

Услугата бюрофакс е използвана в Испания за спешното изпращане на документ, който се нуждае от доказателство до трети страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай