Стойка Кръстева се завръща като треньор

"Радвам се, че екипът ми подкрепи решението да спра с бокса."

Стойка Кръстева се завръща като треньор | StandartNews.com

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева, която бе удостоена с Почетния знак на президента, заяви пред bTV, че е възможно да я видим на Игрите в Париж през 2024 г., но само като треньор.

Златната медалистка в кат. до 51 кг на бокса обяви по-рано днес, че прекратява състезателната си кариера. Тя сподели, че сама е взела това решение и се радва, че никой от екипа ѝ не е направил опит да я разубеди.

"Прекратявам състезателната си кариера, но си оставам в спорта. Преминавам към треньорската дейност и се надявам с това, което ми е липсвало назад във времето да успея да помогна на бъдещите състезатели и на тях да не им липсва."

"Има момент, в който мога да ви изненадам и да ме видите в Париж през 2024 г., но единствено като треньор, не като състезател... Целите и мечтите ми са да помогна и да допринеса да дойдат други спортисти в бокса, които да постигнат тези резултати."

"Смятам, че сега е точният момент за моето решение, когато съм на върха. Причините са много. Един спортист, когато има дълга кариера, се натрупват контузии и умора, било то физическа или психическа. С напредване на годините вече нещата стават много по-трудно. Мисля, че олимпийското злато е всичко, което ми липсваше в моята кариера, така че това е най-подходящият момент, според мен."

"Това е мое решение, което беше посрещнато радушно и подкрепено от целия екип, който стои зад мен, за което им благодаря. През цялото това време са плътно до мен, дори и в този момент не се опитаха да променят решението ми, а го подкрепиха", каза още Кръстева, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай