Понеделник,

Столична община раздаде стипендии на ученици

От: Администратор -
A
A
A

По повод Деня на Българския спорт днес в сградата на Столичното кметство се състоя традиционната Церемония за връчване на стипендии на ученици за високи постижения в областта на спорта. Осигурените от Столична община стипендии имат за цел да отличат ученици, извоювали призови места на световни, европейски и балкански първенства от всички възрастови групи.

С Решение на Експертна комисия бяха наградени и ученици с високи постижения от неолимпийски видове спорт. Специална стипендия получиха студенти от Българска параолимпийска асоциация за престижни отличия.

Церемонията се реализира в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорт 2018 г." и включваше участие на над 60 спортисти, ученици и носители на стипендията, гости от РУО – София – град и Столичен общински съвет.

Всички призове и стипендии бяха връчени от великия гимнастик Йордан Йовчев, който получи икона от Столична община, съобщава www.sofia2018.bg. Легендата на българския спорт поздрави присъстващите и разказа за инициативите в областта на стрийт фитнесите, осъществявани съвместно със Столична община.

Сред присъстващите на церемонията бяха общинските съветници членове на Комисията за децата, младежта и спорта и членове на УС на Фондация „София – Европейска столица на спорта" Татяна Георгиева(председател на Комисията), Екатерина Йорданова и Николай Николов, в залата бе и председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов. От името на Йорданка Фандъкова, приветствие към отличените, техните родители и учители поднесе Ирена Димитрова, директор Дирекция ПИСТ към Столична община.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички