Стефка Костадинова- Любо и Данаил, с вас сме!

Председателят на БОК се включи в инициативата

Стефка Костадинова- Любо и Данаил, с вас сме! | StandartNews.com

Примата на родната и световната атлетика – великата Стефка Костадинов, издигна на друга висота кампанията „Подкрепа за българските капитани". Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Председателят на БОК без замисляне откликна на инициативата след пресконференцията по случай 100 години българска лека атлетика, която ще бъде отбелязана през ноември. На нея тя заяви: „Научила съм, че големият спортист не мрънка. Големият е голям, защото не мрънка! Мрънкат малките". А след това за пореден път демонстрира, че е не само огромен спортист, но и човек.

Олимпийска шампионка и световна рекордьорка (рекордът и от 209 сантиметра в скока на височина стои неподобрен вече 37 години!) се поинтересува от съдбата на моряците .А след това пожела да бъдат силни, да не падат духом, да прескочат това препятствие и скоро да са заедно със семействата си.

Инициативата „Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!" бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември 2023 г. – Никулден, Деня на моряците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай