Петък,

Сръбски професор попари Ноле: Отправи грешно послание

От: Агенция Стандарт -
1951
Сръбски професор попари Ноле: Отправи грешно послание
A
A
A

Темата за бъдещето на Новак Джокович продължава да вълнува цяла Сърбия. На фона на ниското ниво на ваксинация в западната ни съседка, професорът по епидемиология Зоран Радованович разкритикува тенисиста, като заяви, че с действията си той е отправил грешно послание.

"Оценявам това, че той никога не се опита да се превърне в инфлуенсър на хора, които са против ваксините. Никога не си позволи публично да поставя под съмнение необходимостта от ваксиниране.", каза професорът пред bTV.

"Сега обаче се страхувам, че вече е представян за смел, млад мъж, който отстоява свободата на своя личен избор. Представян е пред света като икона на антиваксърите."

"Проблемът е, че неговото поведение е малко необичайно, малко налудничаво. Той трябва да признае пред себе си, че ние няма как да знаем цялата истина, но като разумни същества е редно да се доверим на науката и на медицината. Той просто трябва да промени изцяло своето поведение, ако иска да продължи да бъде пример. Ще бъда удовлетворен, ако наистина осъзнае грешките си.", добави Зоран Радованович


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com