Спортният министър Бенчева: Извинете, че не съм гребкиня

Георгиева харесва волейбол, захваща се с обществените поръчки

Спортният министър Бенчева: Извинете, че не съм гребкиня | StandartNews.com

София. Респектиращ старт на новото си работно място направи най-коментираният министър в новия кабинет - този на младежта и спорта. С букет Петър Стойчев пожела попътен вятър на проф. Мариана Георгиева - Бенчева. Плувецът влезе в ролята на истински кавалер, когато се наложи ръководителят на спортното ведомство да отклони въпрос дали знае колко медала спечели България от последните олимпийски игри.

"Числата нямат значение. Погледът назад не е част от работещата перспектива", заяви Георгиева. А плувецът се притече на помощ с коментара, че "голата статистика от две отличия в Лондон няма да помогнат на никого в подготовката за следващите".

Георгиева, която впечатли с академичен език, увери, че спортът няма да бъде пренебрегван заради младежта. "Ще има абсолютна диалектическа връзка. Ще водя политика, която ще създава комфорт на всички", обеща министърът и заяви, че също се чувства уютно на новата длъжност.

"В тона на деликатната шега помолих за снизходителност за недостатъка, че не съм се посветила професионално на спорта. Не съм гребкиня и не нося тежкия ореол на г-н Стойчев. Обещавам да запазвам добронамерения тон с медиите". Георгиева разкри, че в детството си е тренирала волейбол. Тя допълни, че ще инициира създаването на обществен съвет от спортни деятели, който да бъде гражданският коректив на министерството. Като за начало Бенчева ще се срещне с ръководителите на федерациите заради напрежението около закона за обществените поръчки. "Заедно с тях много спешно трябва да изработим текстове за изменения и допълнения на закона, така че той да облекчи специализираната дейност на централите", каза Георгиева.

Накрая обеща, че оттук нататък неизменно ще посещава спортни събития.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай