Четвъртък,

Спортният министър изригна за Зимния дворец: Иде ми да хвана пушката

От: Стандарт -
272
Спортният министър изригна за Зимния дворец: Иде ми да хвана пушката
A
A
A

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев посети Зимния дворец по сигнал на новото ръководство на "Академика 2011" ЕАД. Той изрази възмущението си от окаяното състояние на съоръжението, открито през 1983 г. и оттогава ремонтирано само веднъж. Василев определи като "нещо страшно" гледката на централния вход, тънещ в разруха и мръсотия. Спортният министър  обяви, че ще сезира прокуратурата за ремонта на съоръжението, направен от предишното правителство, както и че ще разговаря с премиера Кирил Петков за нова реновация на центъра за зимни спортове.

Във видео в социалните мрежи Василев направи оглед на Зимния дворец, както миналата седмица стори с комплекс "Червено знаме". Във видеото се вижда занемареното състояние на съоръжението, въпреки че преди няколко години там бе направен ремонт за 6,5 милиона лева.

"Зимният дворец е престъпно занемарен. Тук само е крадено. Иде ми да хвана една пушка", заявява Василев, пише "Марица.

"Ще говоря с правителството, специално с премиера, ние не можем да допуснем в това състояние да се намира този обект. Дотук с инфраструктурата на предишните. Нашата голяма амбиция е да поправим този огромен обект или паралелно да търсим вариант за нов център за зимни спортове на друго място, за който съвсем скоро ще изградим стратегия как да бъде изграден", допълва той.

Василев обяви, че скоро такъв оглед с видеоматериал ще бъде направен и на всеобщ недовършената "Арена Бургас". Преди седмица спортният министър обяви, че правителството ще отпусне средства, за да бъде възстановен комплекс "Червено знаме" в автентичния му вид.

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com