Спортните чудеса стъпват на Витоша

Спортните чудеса стъпват на Витоша | StandartNews.com

Призьорите от празника с награди от "Стандарт" и Fibank

Летен спортен фест организират на Витоша Столичната община и Асоциация "Арт, спорт и туризъм". Събитието е част от мащабната програма за София - Европейска столица на спорта 2018. Кампанията "Спортните чудеса" на "Стандарт" е партньор на празника и също ще излъчи своите шампиони. Фестът ще премине в различни състезания, песни и забавна програма. Призьорите от "Спортните чудеса" ще получат от вестника - енциклопедия "Британика", както и награди от Fibank, която е генерален спонсор и на тазгодишната кампания "Спортните чудеса".
Организаторите на феста са осигурили безплатен транспорт за желаещите - три автобуса от стадион "Васил Левски" и още два, които ще тръгнат от автогарата в кв. "Овча купел". Рейсовете тръгват в 8,00 часа към Златните мостове. Те ще пътуват обратно до града в 15,30, след приключване на събитието. Състезателите ще се движат по три маршрута - маркирани туристически пътеки. "Витоша като паркова зона, като зона за отдих и за спорт влиза в нашите планове за София - Европейска столица 2018 г. Цялата кампания цели да се подобри масовия спорт и все повече хора да се приобщават към него", заяви Анатоли Илиев, секретар на организационният комитет на "София 2018".
Кампанията на "Стандарт" "Спортните чудеса на България 2015" пък тази година е посветена на младите таланти в родния спорт. Тя ще се казва "Младите шампиони" и включва две категории. В първата ще се представят най-обещаващите спортисти до 14 години, а във втората до 23 години. Съответно за тях ще бъдат номинирани 40 и 60 обещаващи състезатели. Техните визитки ще бъдат публикувани сайта bgchudesa.com, където ще се проведе и националният вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай