"Спортните чудеса" качват над 100 деца на "Витоша"

"Спортните чудеса" качват над 100 деца на "Витоша" | StandartNews.com

Най-добрите български планински бегачи в лицето на Шабан Мустафа, Милица Мирчева, Йоло Николов, кениецът Пол Коеч и националът по ски бягане Андрей Гридин ще участват във второто издание на планинското бягане „Витоша - моята планина 2015", което е част от кампанията "Спортните чудеса" на в. "Стандарт".

Популярното бягане ще се проведе на 27 септември. Организатор за втора поредна година е "Витоша ски", а подкрепа оказват Fibank, Mtel, Master Card, Максспорт, Suunto, Salomon, Siven, EA7 и Nescafe. Победителите на 16 км при мъжете и жените ще получат по 1000 лв и нов мобилен телефон.

В състезанието при децата на 3 км ще участват над 100 млади таланти на България и потенциални победители в "Спортните чудеса 2015". Малчуганите ще бягат по трасето от х. "Алеко до "Голи връх" и обратно. Призьорите и всички завършили при децата също ще получат атрактивни награди. Стартът на 16 км е на площада в Бояна в 10,00 ч. Безплатната регистрация за участие и в двете дистанции може да бъде заявена до вечерата на 25 септември в сайта marathon.bg - http://goo.gl/cIYfp2. Събитието подкрепя инициативата на Столична община за туристически поход от "Алеко" до "Черни връх" по повод Светония ден на туризма, а също така е част от календара на София 2018 - Европейска столица на спорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай