Спецченгета по петите на "Лудогорец"

Витиня е с криза, празен стадион чака шампионите

Спецченгета по петите на "Лудогорец" | StandartNews.com

Загреб. Спецченгета от ГДНП се грижат за сигурността на "Лудогорец" в Загреб. Както е известно, утре вечер шампионите играят последния си мач от група "В" на Лига Европа срещу "Динамо".

Двубоят е определен от УЕФА като рисков и затова двама полицаи от родните спецчасти са неотлъчно до отбора. Те действат в синхрон с местната полиция. Днес проблеми нямаше, а и не се очакват такива, разкриха от делегацията на "орлите" пред "Стандарт".

Разградчани направиха официалната си тренировка от 20.00 ч, когато е и началният час на битката утре вечер.

"Лудогорец" беше посрещнат от слънчево време в хърватската столица. Настроението на нашите обаче не бе такова заради натрупаната умора от над 40-те мача за по малко от 5 месеца. "Ще има промени в състава, но ще решавам в последния момент. Неудачите в последните 2 мача в България са в резултат на умора, която страшно много се отразява на момчетата", призна треньорът на "орлите" Стойчо Стоев.

Специалистът добави още: "Барт е опериран, Минев не е готов. Проблемите постоянно възникват. Да не забравя, Витиня е с бъбречна криза. Стремим се тези ротации да не се усещат. Нормално е обаче да се отпусне отборът. Лига Европа ни държеше под напрежение. Това неминуемо се отразяваше в положителен ефект, в един момент, след като постигнахме целта си, малко се поотпуснахме".

Междувременно медиите в Хърватия алармират, че се очакват много малко зрители в двубоя на "Максимир". Причината - разочарованието от отпадането от Европа в комбинация с войната срещу президента Здравко Мамич, която ултрасите на "Динамо" водят.

Мамич: Няма да им се мазним

Треньорът на "Динамо" (Загреб) Здравко Мамич обяви, че тимът му е респектиран от "Лудогорец", но няма да му пада на колене. "Не се представихме добре в Европа, напротив - измъчихме се. Българите заслужено спечелиха групата, но ние няма да им се мазним. Гоним само победата и затова ще извадя най-добрия си състав", зарече се треньорът, който е и брат на президента на хърватския гранд Здравко Мамич. Зоран Мамич разкри, че "Динамо" ще бъде особено активен през зимния трансферен прозорец. Линиите, които ще се подсилват, са защитата и халфове.

На предела сме

физически и психически, разкри вратарят на "Лудогорец" Владо Стоянов. "Няма да бъде лесен двубой, но се надявам да излезем пределно концентрирани и да покажем нашата игра и да успеем да вземем трите точки. Този мач е за престиж най-вече, за коефициент. Ще излезем да защитим името на клуба. Изиграхме доста мачове тази година, бяхме на предела психически и физически. Никой не е правил драми, смятам, че тези двата мача, които в "А" група не спечелихме, дори ще ни помогнат занапред", заяви стражът на шампионите.

"Динамо" е номер 1

в Европа за изминалата седмица, обяви на официалния си сайт УЕФА. Повод за това им дадоха две важни победи на хърватите в този период. Първата бе особено гръмка - 5:0 срещу кръвния враг "Хайдук" в Сплит, с което "Динамо" продължава в турнира за Купата на страната. Това е най-изразителната победа в дербитата между двата тима от 1939 г. насам. Вторият успех бе с 4:1 срещу "Осиек" за първенството. В него "Динамо" води с 40 точки, а "Хайдук" има три по-малко.

Вдигнахме си самочувствието

в последно време и сега искаме да докажем възхода си и срещу "Лудогорец", заяви защитникът на "Динамо" Иво Пинто. "Не ни е все едно дали ще завършим в потока с една или с четири точки. Всички искаме да излезем с чест от групата и затова ще се хвърлим за успех. Всеки мач за нас е много важен. В евротурнирите се трупа авторитет и целта ни е да го градим по правилния начин", каза Пинто.

300 фенове от Одеса

атакуват Айндховен за мача срещу местния ПСВ. Срещата е директен спор между двата тима за второто място в групата. Двата тима имат по седем точки, но холандците ще продължат и при равенство, защото в първия двубой се наложиха с 2:0 в Украйна.

"Динамо" (Загреб) - "Лудогорец"

Загреб, ст. "Максимир", 20.00 ч, пряко по БНТ1

"Динамо" (Загреб): 12. Зеленика. 5, Шимунич. 6 Иво Пинто. 8. Антолич. 13 Ади. 20 Памич. 21 Бечирай. 23 Рубен Лима. 27 Леко. 28 Халилович. 55 Рукавина; треньор Зоран Мамич

"Лудогорец": 91. Чворович, 20. Шоко 3. Терзиев , 27. Моци, 89. Кайсара, 7. Александров, 18. Дяков, 23. Златински, 84. Марсиньо, 9. Безяк, 93. Мисиджан; треньор Стойчо Стоев

Съдия: Владислав Безбородов(Рус)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай