Спартак Варна посрещна Херо с подарък, запазва шансове

Със спечелените три точки Спартак вече имат 12 точки в актива си

Спартак Варна посрещна Херо с подарък, запазва шансове | StandartNews.com

Отборът на Спартак 1918 Варна победи трудно Ботев Враца с 2:1 в борбата си за оставане в групата. Със спечелените три точки футболистите на Димитър Димитров-Херо вече имат 12 точки в актива си, но остават на последното 16-то място. Ботев Враца пък е с 19 точки.

Домакините започнаха по-активно срещата, но не успяваха да стигнат до завършващ удар. В 18-та минута бе първото сериозно положение в мача. Лерой Микелс стреля от около 25 метра, но за късмет на гостите топката се отби в напречната греда. В 23-та минута Спартак 1918 Варна откри резултата. Александър Белоусов проби отдясно и намери непокрит в наказателното поле на Ботев Жоао Марио, който с топовен изстрел от десетина метра вкара за 1:0. В 34-та минута Виктор Митев стреля опасно от дистанция, но топката попадна в ръцете на вратарят на Ботев Красимир Костов.

В 60-та минута Спартак 1918 Варна увеличи преднината си. Иван Йорданов проби отдясно, топката се удари в защитник на гостите и домакините имаха претенции за дузпа, но според съдията такава нямаше. Топката обаче отново стигна до Иван Йорданов, който я овладя и с точен удар я прави във вратата на Ботев за 2:0. В 66-та минута Александър Цветков стреля опасно от границата на наказателното поле на гостите, но топката премина встрани от вратата. Секунди по-късно отборът на Ботев намали изоставането си. С далечен пас Том Рапнуи бе изведен отляво по атаката на врачани, той центрира в наказателното поле на „соколите“, където Браян Переа засече топката, която въпреки намесата на вратаря Кристиано Фигейредо влезе във вратата за 2:1.

В 71-та минута гостите бяха близо до изравняване на резултата. След центриране от корнер Антонио Георгиев засече топката с глава, но вратарят на домакините Кристиано Фигейредо успя да избие. В 80-та минута Момчил Цветанов стреля опасно по диагонал отляво, а след рикошет топката премина на сантиметри встрани от вратата на Спартак 1918 Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай