София срещу Марсилия за Европейска столица на спорта

София срещу Марсилия за Европейска столица на спорта | StandartNews.com

София. Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков връчи на Хуго Алонсо, генерален секретар на ACES Europe официалното досие с което София кандидатства за Европейска столица на спорта през 2017. По-късно днес в столицата ни ще пристигне и Франчески Лупатели, председател на ACES Europe. София и френския град Марсилия са финалисти за Европейска столица на спорта през 2017 година.

За да бъде подкрепена кандидатурата на столицата ни са проведени повече от 76 спортни събития.

Проучване показва, че 69% от жителите на София практикуват масов спорт. От Столична общината смятат, че София може да победи Марсилия и чрез природните дадености на града като ПП Витоша и многото зелените площи. Панчарево и велоалеите също са сред основните козове на българската кандидатура.

„Имаме заложени до 2017 г. още 66 км велоалеи, а в момента в София имаме завършени 34 км. Парковете в които са направени новите фитнес-съоръжения са 17 на брой, с тенденция до края на 2014 г. да бъдат 36 броя", заяви общинският съветник и секретар на Инициативния комитет Анатоли Илиев. На 9 октомври ще пристигне комисия на ACES Europe , за да разгледа подробно кандидатурата на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай