След седем грешки: Владимир Илиев на 25-о място в Пекин

Българинът сгреши по два пъти в първите три посещения на стрелбището и един път при последното

След седем грешки: Владимир Илиев на 25-о място в Пекин | StandartNews.com

Владимир Илиев завърши на 25-о място в преследването на 12.5 км по биатлон на зимните олимпийски игри в Пекин, пише gong.bg. Илиев допусна седем грешки в четирите стрелби и остана на 4:33.8 минути след победителя Кентен Фийон-Мейе. Българинът сгреши по два пъти в първите три посещения на стрелбището и един път при последното.

Дебютантът Благой Тодев е 53-и с шест наказателни обиколки и изоставане от 7:57.5 минути, а Антон Синапов се нареди на 55-о място със 7 грешки и пасив от 8:00.8 минути.

Французинът Кентен Фийон-Мейе спечели олимпийската титла и взе второ злато и общо четвърто отличие от Пекин. Той стана първи в индивидуалната дисциплина на 20 км и има сребро в спринта на 10 км и със смесената щафета. Фийон-Мейе направи перфетно състезание, въпреки трудните условия и силния вятър. Французинът повали всичките 20 мишени и измина трасето за 39:07.5 минути.

Втори се нареди Тарей Бьо (Норвегия) с една наказателна обиколка и пасив от 28.6 секунди.

Така Бьо вече има пълен комплект медали от Пекин след златото в смесената щафета и бронза в спринта на 10 км. Бронзовото отличие спечели Едуард Латипов от Русия олимпийски комитет, който пропусна една мишена в последната си стрелба и завърши на 35.3 секунди след победителя.

Олимпийският шампион в спринта Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) започна отлично състезанието с нула на първа стрелба, но в следващите три направи 7 грешки и финишира пети. Защитаващият титлата си Мартен Фуркад от Франция прекрати спортната си кариера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай