Славия си го върна на Дунав

Славчо Шоколаров отново герой за "белите"

Славия си го върна на Дунав | StandartNews.com

Славия успя да излъже Дунав в Русе в последен мач от груповата фаза на втората осмица с 1:0. Единственото попадение за столичани реализира Цветелин Чунчуков в 89-ата минута на мача. Успехът изкачи Славия на първото място в Група Б след вчерашното поражение на Локомотив Пловдив от Септември с 1:2. Така Славия ще играе с Ботев (Враца) в плеойфите за Европа, а "смърфовете" ще се изправят срещу Етър .

В 5-ата минута Славчо Шоколаров стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата. След тази ситуация последваха минути, в които и двата тима трудно достигаха до вратата на съперника, а домакините имаха само един удар към вратата на столичани за цялото първо полувреме. Така двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

След подновяването на играта Давид Муньос стреля неточно, след като засече топката при центриране от ъглов удар. Исмаил Иса влезе като резерва и можеше да изведе Дунав напред в резултата. В 62-ата минута нападателят засече с глава центриране от фаул, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб. В 74-ата минута Влади Узунов отправи мощен шут към вратата на Дунав, но стражът  Станислав Антонов се справи отлично. В заключителните минути Емануеле Джерия се справи с опасен удар на Краси Станоев от свободен удар. И така дойде 89-ата минута, в която Цветелин Чунчуков изведе Славия напред в резултата. Той засече с глава центриране на Славчо Шоколаров от десния фланг и реализира.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай