Сигнал за бомба евакуира "Бенфика"

Сигнал за бомба евакуира "Бенфика" | StandartNews.com

Истински хаос настана при пристигането на "Бенфика" на летището в Торино за финала в Лига Европа тази вечер срещу "Севиля". Около 20 минути преди футболистите на Жорже Жезус да излязат от терминала, хората в него бяха евакуирани. Причината бе изоставен куфар и бележка за бомба. Полицията отцепи района и провери съдържанието на багажа с робот. Оказа се фалшива тревога. Евакуацията все пак не забави играчите, които бяха по график в хотела.

Съперникът на "орлите" - "Севиля", също имаше премеждия. Оказа се, че самолетът с който трябваше да пътува делегацията на испанците, е твърде малък, за да побере всички. Спешно бе извикан и друг. Вторият самолет превози всички играчи, журналисти и ВИП фенове.

По време на пътуването пък футболистите на "Севиля" наблегнаха на плодовия чай.

Жезус се хлъзна на тръгване

за Торино. Треньорът на "Бенфика" бързаше, за да се измъкне от десетките фенове, които го бяха нападнали за автографи. Жорже обаче се хлъзна на мокри плочки и загуби равновесие. Той все пак успя да се хване за парапет и да се задържи на крака.

Проклятието на Гутман ще ни помогне

да спечелим титлата в Лига Европа, каза футболистът на "Севиля" Карлос Бака. "Ние имаме сили да спечелим. Мисля, че проклятието на Бела Гутман, който е омагьосал "Бенфика" да не спечели никога повече европейска титла, е основният ни коз. И дори това да не е така ние сме по-добрият отбор", сподели Бака. "Всеки ден сънувам, че вкарвам на финала", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай