Щерев поема до дни Азербайджан

В Каспийската страна се надяват Станка Златева да го последва

Щерев поема до дни Азербайджан | StandartNews.com

Симеон Щерев до дни ще бъде обявен за селекционер на националния отбор по свободна борба на Азербайджан.

Треньор №1 на България за 2010 и 2011 г. бе свален като селекционер у нас след провала на олимпиадата в Лондон и влезе в остър конфликт с президента на родната федерация Валентин Йорданов.

От април Щерев е в щаба на азерите заедно с грузинеца Давид Хурция, а старшинството бе дадено на Магомед Алиомаров. След световното първенство в Будапеща той е освободил поста и на негово място се очаква да бъде назначен 54-годишният български наставник. "Съвсем скоро ще кажем името на новия треньор", разкри генсекът на азербайджанската федерация Аждар Джафаров.

Все още не е ясно дали Щерев ще привлече българи в екипа си. Както също не е ясно какво ще е бъдещето на най-добрата му състезателка Станка Златева. В момента златното момиче от Крушаре се бори да спечели риалити шоуто ВИП Брадър. В Азербайджан намекват, че олимпийската вицешампионка може да последва Щерев, който чувства като баща. Вероятността обаче не е голяма, ако се вярва на многократните й изявления, че никога няма да се състезава под чужд флаг.

Симо Щерев ще бъде вторият българин, който става треньор на Азербайджан. Селекционер на щангите там е Златан Ванев. Каспийската държава привлича спортните експерти със солидно заплащане. По непотвърдена информация Ванев взима 4500 евро заплата. Какви ще са цифрите в контракта на Щерев не е ясно. Треньорът не бе открит за коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай