Ще ни върнат подиума, убедени са "Ред Бул"

Цяла Австралия на нож срещу дисквалификацията, "Рено" моли Фетел за прошка

Ще ни върнат подиума, убедени са "Ред Бул" | StandartNews.com

В "Ред Бул" са убедени, че ще успеят с обжалването срещу дисквалификацията на Даниел Рикардо и лишаването му от второто място на Гран При на Австралия. Шефът на отбора Кристиан Хорнер направо полудя след решението на съдиите.

"Сигурни сме на 100%, че "Ред Бул" не носи вина за датчика, отчел превишения разход на гориво, определен от правилника", каза шефът. Хорнер смята, че грешката се дължи на датчика, който измерва горивния поток. "Устройството бе сменено за състезанието по нареждане на ФИА", допълни Хорнер. "Вината по никакъв начин не е на Рикардо. Няма причина, по която да отнемат спечелените точки в Австралия от Даниел. Изключително съм разочарован от решението да ни дисквалифицират и дори ic; изненадан", призна Хорнер. "Убеден съм, че след като разгледат жалбата ни, ще възстановят класирането на Даниел. Съвсем нормално е някой от датчиците да отчита грешно, все пак това е първото състезание на тази нова технология", допълни Хорнер. На същото мнение е и самият Рикардо. "Не мисля, че съм виновен. Все пак аз съм доволен от себе си. В моето класиране аз все още съм на второ място", каза Рикардо.

В Австралия пък се вдигнаха на бунт. "Не можем да преувеличаваме и да твърдим, че Ф1 е умряла, но в неделя състезанието загуби целия си блясък, което е симптом на сериозна болест. Състезанието беше "сънливо", а спектакълът - невпечатляващ. Шефовете на Формула 1 трябва да преосмислят новите си радикални правила, които отнемат от удоволствието на феновете"", написа анализаторът Марк Фогърти в "Age". "Да караш феновете да чакат за крайното класиране шест часа след самото Гран при е унизително и неприемливо", избухна Кевин Ийстън в местното издание "Таймс".

Френският производител "Рено" пък поднесе своите извинения на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. Защитаващият титлата германец съобщи по радиото на отбора си още в загряващата обиколка, че няма мощност в двигателя си. "Съжаляваме Фетел", призна шефът на "Рено" Реми Тафин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай