Щангистите без лекар, а плащали на трима

Случващото се във федерацията е обвито в мъгла, заяви бизнесменът Орманов

Щангистите без лекар, а плащали на трима | StandartNews.com

София. "Федерацията по вдигане на тежести се управлява от триото Неделчо Колев, Борислав Гидиков и Иван Иванов. Случващото се там е обвито в пълна мъгла", разкри Красимир Орманов, който е подал оставка като член на УС на централата. Той е написал писмо до спортното министерство с молба за проверка дали в щангите са вършени финансови и административни злоупотреби. "Нещата станаха нетърпими и затова счетох за нужно да дам гласност", обоснова се бизнесменът от Асеновград.

Той недоумява защо помощник-треньорът на националния отбор Кристияна Колева, която отговаря за жените, е изключена от състава на делегацията за световното първенство в Полша. И как състезателите ни са заминали без лекар за Мондиала при положение, че на книга федерацията явно плаща на трима медици. "Освен д-р Иванов се появяват две лекарки, Десислава Паунова и Румяна Стойнова, които никога не съм виждал. А причината Кристияна Колева да бъде не първи, а втори треньор е една-единствена - да й се ограничи достъпът до информация за това, какво се случва във федерацията", разкри Орманов.

Той каза също, че няма представа как са харчени 400 000 евро от прословутата сделка с азербайджанската федерация. Обяснението, че са отишли за уреди, увисва, след като станало ясно, че и министерството е дало пари за оборудване. Не е ясно и каква сума е отишла за лагери на националите. "С очите си видях какво закусват в Дианабад - две парченца баница, 30 грама нискокачествен конфитюр, 3 парченца варено-пушен колбас, през който можеш да прочетеш вестник, и на двама щангисти по кана айрян.

А в същото време отказват оферта на Йордан Лечков за шведска маса по 40 лв. на ден", избухна бизнесменът. Освен това за трима щангисти държавата е давала субсидии, без те да са викани в държавния тим - Александър Димитров, Иван Миланов и Стефан Петров. Кадетите пък са били водени на състезание незнайно защо от Николай Пешалов, който се подвизава в Хърватия. Орманов настоява да знае също и кой доставя възстановителни препарати на федерацията. Накрая бившият член на управата в щангите сподели, че по клубовете се говори как треньорът Иван Иванов вече си е направил автопарк от мерцедеси, а синът му живее в служебния апартамент на федерацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай