Шок: Флик напуска "Байерн"

Старши треньорът иска да бъде прекратен договорът му с клуба след края на сезона

Шок: Флик напуска "Байерн" | StandartNews.com

Старши треньорът на "Байерн" Мюнхен Ханзи Флик призна пред телевизия Скай, че иска да бъде прекратен договорът му с клуба след края на сезона.

След победата на "Байерн" над "Волфсбург" с 3:2 днес Флик обяви, че е казал на шефовете през седмицана какво е решението му. А също така уточни, че е съобщил и пред играчите какво следва в съблекалнята след днешния мач. Байерн вече има преднина от 7 точки на върха и върви към девета поредна титла, пише Gong.bg.

За момента няма реакции от клуба. А Флик отказа да разкрие каквито и да било детайли за този ход, но в медиите вървят спекулации или може би истински информации, че има проблеми между него и спортния директор Хасан Салихамиджич в последните няколко месеца.

А също така отказа да потвърди или отрече, че ще наследи Йоахим Льов като национален треньор на Германия през лятото и само каза, че това е "опция, която всеки един треньор би разгледал".

За Флик подобен ход не би бил нещо напълно непознато, тъй като дълго време беше помощник там на Йоахим Льов, до ноември 2019-а година. Тогава той пое Байерн първо като временен треньор, а след това като постоянен, за да спечели шест трофея с баварците в последния сезон. Но през тази година шампионското звание на Германия е единствената им опция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай