Понеделник,

Шифрин се качи на подиум №100

От: Пламен Вълков -
161
Шифрин се качи на подиум №100
A
A
A

Американката Микаела Шифрин спечели слалома във Флахау (Ав) за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Така тя се качва на подиума за 100-ен път в кариерата си. В Световната купа Микаела има вече 68 победи, като само за новия сезон това е втори успех.

Шифрин бе най-бърза в първия манш, а във втория финишира втора за четвъртата си победа на пистата „Херман Майер“. На 0,19 сек финишира австрийката Катарина Лийнсбергер, която бе четвърта след първото спускане, но във второто бе най-бърза. Трета е Уенди Холденер (Швейцария), която бе с 0,43 сек по-бавна от Шифрин. На четвърто място финишира лидерът в Световната купа Петра Влъхова (Словакия), която остана на 0,62 сек зад Шифрин.

Супер изненада поднесе швейцарката Камил Раст, която стартира с номер 57 в първия манш, но завърши 14-та. Във втория манш тя даде осмо време и остана шеста на финала.

След пет от общо девет слалом в календара за малкия глобус в дисциплината с 400 точки начело е Влъхова, втора с 360 е Лийнсбергер, а трета с 335 е Шифрин. В генералното класиране за Световната купа Влъхова води с 699 пункта, втора с 575 е Мишел Гизин (Швейцария), а трета е Шифрин с 485 точки.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com