Шефът на "Марек": Имаме най-лошата зала

Шефът на "Марек": Имаме най-лошата зала | StandartNews.com

Дупница. България е водеща сила в световния волейбол, а шампионът "Марек" е принуден да тренира и играе в мизерна зала. Това разкри президентът на клуба Иво Константинов.

"Условията са лоши. Базата ни е в окаян вид. Имаме планове за реконструкция, стига общината да позволи. Големият проект е за чисто нов спортен център в парк "Рила", който обаче е в зародиш и трябва да бъде завършен през 2018-а с помощта на държавата и местните власти", обясни босът.

"Допреди 14 години не знаех нищо за волейбола. Школите са скъпо удоволствие, но ние залагаме на тях. Наскоро регистрирахме сдружение "Приятели на волейбола" (в него членуват 50 клуба) и чрез него ще подобрим материалната база на отборите", добави той.

Треньорът Найден Найденов пък е доволен: "Затворихме много усти. Тази титла е по-сладка от миналогодишната. Пишман разбирачите млъкнаха. Написахме история. Имаме най-добрата организация у нас. С този тим щяхме да прескочим групата в Шампионската лига".

Найден похвали собственика Иво Константинов: "Няма друг като него в България - 14 години дава пари за волейбола".

Брат му Людмил, който е мениджър на "Марек", разкри, че дупничани имат амбиция тази година да играят ключова роля в Европа. "Едва ли ще запазим шампионския си тим на 100 процента, но имаме достойни заместници на всеки пост", смята той.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай