Шеф на "Левски" се мести в УЕФА

Павел Колев ще освободи два поста на Герена

Шеф на "Левски" се мести в УЕФА | StandartNews.com

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев започва работа в УЕФА. Именно това е и причината той да напусне поста си при "сините". Вече бившият шеф на "сините" бе подал молба за раздяла в края на миналата година, която е разписана от собственика на клуба Наско Сираков.
Колев има достатъчно контакти в европейската централа. Той е и футболен делегат към нея още от времето, когато бе заместник-изпълнителен директор на БФС. След като започна работа на "Герена" в началото на 2019-а, Колев спря да бъде делегат на мачове между клубни отбори, но продължи да бъде такъв на национални тимове.
Освен шефското място в "Левски" Павел Колев ще оваканти поста си и на председател на Управителния съвет на клуба. В ръководното тяло ще влезе нов човек, като най-вероятно това ще е именно бъдещият изпълнителен директор. Един от вариантите за нов голям началник на "Герена" е Константин Баждеков, който влезе в новото ръководство. В продължение на близо две десетилетия финансистът бе и изпълнителен директор на "сините", пише "Тема Спорт". Сега обаче Баждеков най-вероятно няма да се върне на тази позиция, а ще продължи да бъде единствено член на Управителния съвет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай