Шампионите от Созопол отиват на "Уимбълдън"

Дъждът подмина поредния турнир на НТЛ

Шампионите от Созопол отиват на "Уимбълдън" | StandartNews.com

В цалата страна валеше дъжд, като от ведро в събота и неделя. Само в Созопол, на кортовете на КК“Санта Марина“ грееше ослепително слънце и температурата достигна 32 градуса на сянка! Времето сякаш знаеше, че са се събрали тенисисти, готови да покажат всичките си умения, за да спечелят уникално преживяване –тенис на живо на централния корт в  меката на тениса. За поредна година FPI Green Cup  изпраща победителите да се докоснат до магьосниците в този спорт!

Включената в календара на Национална тенис лига/която се подпомага  в своите начинания от Спиди/ проява събра 48 тенисисти от висока класа. В двете възрастови групи: до 45 и 45+ мъже, повечето от  мачовете бяха оспорвани, до последната точка. До финала при младите достигнаха двама дебютанти  в турнира: Ивайло Божков и Светослав Господинов. По солидна игра показа Ивайло и заслужено спечели. При мъжете 45+ се  за пръв път се появи Радослав Стоянов, който със своята  чудесна игра радваше всички зрители на кортовете. Неговото представяне бе ознаменувано с безапелационни победи над всичките си противници, включително и на финала срещу Антон Марков.

Цоло Цветков е известен майстор на играта по двойки. Той  спечели за втора поредна година турнира за двойки, но с нов партньор – Мирослав Недевски.

Всички участници, без изключение бяха признателни за предоставените условия на любезните домакини и най-вече на Никола Петков – човек,отдаден на тениса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай