Шак празнува с червено вино

Шак празнува с червено вино | StandartNews.com

Няма какво да губим срещу Аржентина, надъхват се в Швейцария

Чаша червено вино поиска героят на Швейцария Джердан Шакири, след като заши три гола на Хондурас. "Часовникарите" продължиха на осминафинал благодарение й на Франция, която не падна от Еквадор. Шак беше попитан какво ще поиска от селекционера Хицфелд в замяна на хеттрика. "Каквото той е предвидил", измъкна се роденият в Гниляне (Косово) талант, но продължи: "Със сигурност няма да откажа чаша червено вино". Шакири запази топката от срещата с разрешението на ФИФА.

Отмар Хицфелд коментира пък осминафинала във вторник. "Срещу Аржентина нямаме нищо за губене, но можем да спечелим много. Трябва да направим правилните заключения. Срещата с Аржентина и Меси е мач от друг калибър. Разбира се, че не сме обречени", сподели Хицфелд, избиран два пъти за треньор номер 1 в света.

Шакири отбеляза 50-ия хеттрик в историята на световните първенства по футбол. "Джердан може да прави разлика между отборите и да решава мачове. Той не игра лошо и срещу Франция, макар други хора да твърдят обратното. Реших да го пусна като креативен халф и той се отблагодари с три гола", заяви селекционерът Отмар Хицфелд. На Мондиала падна и друг хеттрик, но той беше под номер 49. Негов автор стана германецът Томас Мюлер, който вкара три гола на Португалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай