Севиля и Бенфика на финала в Лига Европа

Севиля и Бенфика на финала в Лига Европа | StandartNews.com

Севиля се класира за финала в Лига Европа след вълнуващ реванш с 3:1 срещу Валенсия. Ювентус пък не можа да победи португалския гранд Бенфика в реванша от 1/2-финала, като срещата завърши 0:0. Финалът е на 14 май в Торино.

Испанският сблъсък обещаваше успех на "прилепите" с класически резултат, които водеха с 3:0 до четвъртата минута на добавеното време, но тогава инфарктен гол с глава на Стефан Мбиа хвърли в ужас феновете на "Местайя" и докара до делириум футболистите и треньорския щаб на гостите. Така севилци стигнаха до сблъсъка за трофея с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен. 

Торино страда тази нощ след като Юве не успя да стигне до мечтания финален сблъсък в Лига Европа. "Бианконерите" не успяха да надвият Бенфика в реванша от 1/2-финала, като срещата завърши 0:0. След поражението в първия мач с 1:2 обаче торинци отпадат на този етап и приключват участието си в турнира. "Лисабонските орли" пък отново се класираха за решителния мач за трофея, където пак на "Ювентус Стадиум" ги очаква среща със Севиля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай